Σούπα κρέμα μπρόκολο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κεφάλι μπρόκολο, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. βούτυρο φρέσκο ή αρωματικό για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και το μπρόκολο.
  2. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 25 λεπτά και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
  3. Βάζουμε το μπρόκολο τα τελευταία 5 λεπτά.
  4. Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζουμί), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο βούτυρο φρέσκο ή αρωματικό (⅓ κ.γ. /μερίδα περίπου).

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7755 Εμφανίσεις σήμερα: 2