Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σούπα κρέμα μπρόκολο
Υλικά συνταγής
- 1 κεφάλι μπρόκολο, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1 λίτρο γάλα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. βούτυρο φρέσκο ή αρωματικό για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και το μπρόκολο.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 25 λεπτά και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
- Βάζουμε το μπρόκολο τα τελευταία 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας (κρατάμε το ζουμί), περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο βούτυρο φρέσκο ή αρωματικό (⅓ κ.γ. /μερίδα περίπου).
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12407
Εμφανίσεις σήμερα: 6
Νέο σχόλιο