Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Σούπα κρέμα με κρέμα κολοκύθας
Υλικά συνταγής
- 700γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 8 φέτες λευκό ψωμί χωρίς κόρα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλιτζ. κρασί «μαδέραΚρασί από την Μαδέρα της Πορτογαλίας. Είναι γλυκό και έχει ευρεία χρήση στη μαγειρική.»
- 2 κ.γ. βούτυρο για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε σε κύβους την κολοκύθα.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε την κολοκύθα μαζί με το γάλα, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
- ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. σε σιγανή φωτιά, με μισάνοιχτο το καπάκι, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
- Προσθέτουμε το ψωμί, αφού το ψήσουμε για λίγο στην τοστιέρα και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. άλλα 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας, κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος και το ψωμί και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με βούτυρο φρέσκο ή αρωματικό (⅓ κ.γ. /μερίδα περίπου).
Αυτό το ήξερες
Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 2824
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο