Μηλόπιτα με σφολιάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (16 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη μηλόπιτα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

για τη γέμιση

  • 1½ - 2 μέτρια μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μήλα με την καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι., την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας και τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου ομοιόμορφα τη γέμιση.
  3. Χτυπάμε τον κρόκο και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα για να κολλήσει. Κλείνουμε γυρνώντας όλες τις πλευρές προς τα πάνω.
  4. Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε τη σφολιάτα είτε σε ταψάκι με λαδόκολλα είτε σε μικρή φόρμα για κέικ για να κρατήσει το σχήμα της πάλι με λαδόκολλα.
  5. Κάνουμε 5-6 χαρακιές κατά πλάτος στο φύλλο της σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που μας περίσσεψε και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η σφολιάτα.
  6. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζάχαρη άχνη.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 34328 Εμφανίσεις σήμερα: 0