Νηστίσιμο στρούντελ με χουρμάδες και δαμάσκηνα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)

για τη γέμιση

  • 3 μήλα κόκκινα κομμένα σε ζάρια
  • 2 ξινόμηλα κομμένα σε ζάρια
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • ¼ φλιτζ. ζάχαρη καστανή
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ.κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
cooklathina
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε ένα λεκανάκι κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υγρά για τη ζύμη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη κέντρο από το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υγρά. Φτιάχνουμε το ζυμάρι σε στρόγγυλο σχήμα το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί και τα πιέζουμε να ομογενοποιηθούν κάπως. Τα βάζουμε κι αυτά στο ψυγείο.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε λεπτό φύλλο με ορθογώνιο σχήμα πάνω σε λαδόκολλα ή μεταφέρουμε το φύλλο σε λαδόκολλα μόλις το ανοίξουμε. Απλώνουμε την γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε από το πλάι πρώτα (όπως τυλίγουμε τα ντολμαδάκια) και στη συνέχεια σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
  4. Τοποθετούμε σε ταψάκι και κάνουμε με ένα πιρούνι τρύπες στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35 με 40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε αφού κρυώσει. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Φρέσκα ή αποξηραμένα τα δαμάσκηνα είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό. Κατ’αρχήν τα δαμάσκηνα βοηθούν όσους ενδιαφέρονται να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους καθώς είναι πλούσια σε φυτικές...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2954 Εμφανίσεις σήμερα: 0