Γλυκιά τάρτα κολοκύθας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για την τάρτα

  • 170γρ. βούτυρο
  • 70γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 κρόκοΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Εχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα.ι αυγών
  • 20γρ. αμύγδαλο φιλέ τριμμένο
  • 250γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου)

για τη γέμιση

  • 750γρ. κολοκύθα πορτοκαλί ή κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε χοντρά κομμάτια)
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • 140γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 200ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 25γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
cookon
Ποσότητα: 1 ταψί

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας. Έχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την τάρτα εκτός από το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα ή ένα πυρέξ και απλώνουμε την ζύμη. Την τρυπάμε με πηρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC ίσα ίσα να πάρει ένα απαλό χρώμα και να γίνει λίγο τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Βράζουμε την κολοκύθα, την στραγγίζουμε και την λιώνουμε σε μίξερ. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  4. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σ’αυτά το γάλα, το βούτυρο και το μίγμα της ζάχαρης. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. κολοκύθας και τις σταφίδες.
  5. Περιχύνουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε στην αρχή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η γέμιση να πήξει και να γίνει σχετικά σταθερή.
  6. Αφήνουμε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε προαιρετικά με σαντιγύ.

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2422 Εμφανίσεις σήμερα: 1