Σφολιάτα με γλυκιά κρέμα φρούτων

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την πίτα

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκος αυγού
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμαΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά.

για τη γέμιση

  • 480 γρ. γάλα
  • 1 στικ βανίλιας
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50γρ. βούτυρο
  • 45γρ. κορν φλάουρ
  • 1 μήλο κομμένο σε ζάρια
  • ½ φλιτζ. κράνμπερι
  • 1 κ.γ κανέλα
cookmik
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  2. Χτυπάμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σε κλωστή το γάλα μέσα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο).
  3. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και την τοποθετούμε σε άλλο σκεύος ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα.
  4. Αν η κρέμα λίγο μας σβολιάσει την περνάμε από σήτα. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα μήλα, τα κράνμπερι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  5. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και ανοίγουμε τη σφολιάτα μας. Τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου ομοιόμορφα τη γέμιση.
  6. Χτυπάμε τον κρόκο και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα για να κολλήσει. Κλείνουμε γυρνώντας όλες τις πλευρές προς τα πάνω.
  7. Αναποδογυρίζουμε τη σφολιάτα και κάνουμε 5-6 χαρακιές στην επιφάνεια της. Αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η σφολιάτα.
  8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Τα κράνμπερι φυτρώνουν κατά κύριο λόγο στην Αμερική και στη βόρεια Ευρώπη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, D, σίδηρο και κάλιο. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης τα κράνμπερι είναι φτωχά σε θερμίδες. Τα κόκκινα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4652 Εμφανίσεις σήμερα: 0