Μαρμελάδα βερίκοκο εύκολη

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
  2. Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
  5. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.

Αυτό το ήξερες;

  • Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το...

  • Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:

    1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ...

  • Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 3 βαζάκια των 200-250γρ.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.