Ρεβανί Βεροίας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το ρεβανί

  • 1 ποτ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

για το σιρόπι

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι (η φλούδα)
cooklathina
Ποσότητα: 10 άτομα
Μακεδονία (Βέροια)

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε.
  5. Σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
Βέροια
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

  Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 25414 Εμφανίσεις σήμερα: 20