Το ρεβανί παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και γιαούρτι και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιέχει και τριμμένη...
Ρεβανί Βεροίας
Υλικά συνταγής
για το ρεβανί
- 1 ποτ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι (η φλούδα)
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 10 άτομα
Μακεδονία (Βέροια)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο μόλις είναι έτοιμο και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι του πριν το κόψουμε.
- Σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
Βέροια
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 47463
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο