Λιβανέζικο ταμπουλέ

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζ. πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. δυόσμο , φύλλα ψιλ/να
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
  2. Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι κ το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Προέλευση: Ασία (Λίβανος)