Πλιγούρι σαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλ/να φύλλα)
  • 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλ/να φύλλα)
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά ( μαϊντανό, δυόσμο, φρέσκα κρεμμυδάκια ) και τις ντομάτες. 
  2. Όταν τραβήξει το πλιγούρι το νερό το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά με πηρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι αν χρειάζεται.
  4. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

Αυτό το ήξερες

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 17065 Εμφανίσεις σήμερα: 5