Ταμπουλέ με κουσκούς

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. κουσκούς
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη ή 12-15 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση) βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε με επιπλέον φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.

Αυτό το ήξερες

Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5180 Εμφανίσεις σήμερα: 0