Κρεμμυδοκεφτέδες
Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (περίπου ½ κιλό)
 - 3-4 αυγά
 - ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
 - 2 φέτες ψωμιού (ψίχα μόνο)
 - λίγο αλεύρι
 - 1 κ.γ. σόδα φαγητού
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ψιλοκόβουμε και ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λιγάκι.
 - Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα μας.
 - Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι.
 - Ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο, τόσο ώστε να πέφτει μαζικά το μείγμα μας από το κουτάλι.
 - Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
 - Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και τοποθετούμε στο τηγάνι.
 - ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. και από τις δύο πλευρές.
 - Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.
 
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 9681 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        
        





Νέο σχόλιο