Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Σπανακοκεφτέδες
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό τριμμένο σπανάκι
- ψίχα από περίπου 1 κιλό ψωμί
- 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ φλιτζ. αλεύρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες μας
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Το πλένουμε καλά και το ζεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζον νερό, ώστε να ξεφλουδιστεί ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. σε μια κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια αφού τα ψιλοκόψουμε.
- Αφήνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει από τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, να γίνει ένα μείγμα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους αλευρώνουμε πριν το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. (μπορούμε και να τους ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, χωρίς να τους αλευρώσουμε).
- Tηγανίζουμε και σερβίρουμε με λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 63236
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο