Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό ντοματάκια σαντορίνης
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • 5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-25 τεμάχια
Κυκλάδες (Σαντορίνη)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός, γιατί διαφορετικά οι ντοματοκεφτέδες μας θα γίνουν πολύ σφιχτοί.
  2. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη.
  3. Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε ζεστούς.
Σαντορίνη
Κυκλάδες

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5725 Εμφανίσεις σήμερα: 5