Κοτόπουλο με ποικιλία μανιταριών

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 ποτήρια ζωμός ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα μανιτάρια

  • 1 κιλό μανιτάρια Πλευρώτους
  • 500 - 700γρ. μανιτάρια Πόρτομπέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • υλικά για τη μαρινάδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
  3. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα), το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 30 - 40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  6. Ταυτόχρονα 10 με 15 λεπτά πριν σβήσουμε το κοτόπουλο ετοιμάζουμε τα μανιτάρια μας.
  7. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  8. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τα μανιτάρια.
  9. Διαλύουμε στο κρασί την μουστάρδα και σβήνουμε όταν τα μανιτάρια μαραθούν.
  10. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  11. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Φρέσκες ταλιατέλες με πορτσίνι και κοτόπουλο

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες, Φρέσκα ζυμαρικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα ζυμαρικά φρέσκες ταλιατέλες 2 κλωστές σαφράν 1 πρέζα σκόνη σκόρδου αλάτι για το...

Χωριάτικο κοτόπουλο

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 10 ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι) 10...

Μαγιάτικο κοτόπουλο

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 10-15 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 2...

Κοτόπουλο κατσαρόλας

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής υλικά για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό...

Λαχανοντολμάδες με γέμιση κοτόπουλου και γαρίδας

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Μαλακόστρακα, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τους λαχανοντολμάδες 1 λάχανο μέτριου μεγέθους 200γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου...

Κρασάτη πουλάδα

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 1...