Μαγιάτικο κοτόπουλο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 10-15 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.γ. τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη, αρωματική και καυτερή. σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κοτόπουλο στα υλικά για τη μαρινάδα για μία ώρα. Στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε να βερίκοκα και τα σοτάρουμε και αυτά να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. το κοτόπουλο με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα). Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  7. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αυτό το ήξερες

Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το τζίντζερ έχει ένα μακροσκελή κατάλογο θεραπευτικών ιδιοτήτων. Παραδοσιακά έχει τη φήμη ότι καταστέλλει τη ναυτία στην εγκυμοσύνη. Ακόμη, προάγει την πέψη της πρωτεϊνης χάρη σε ένα ένζυμό του που...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Τον Μάιο είναι η εποχή που βγαίνουν τα βερίκοκα. Αν θέλετε να μαγειρέψετε αυτό το φαγητό κάποια άλλη περίοδο του χρόνου, χρησιμοποιήστε αποξηραμένα βερίκοκα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1618 Εμφανίσεις σήμερα: 1