Χωριάτικο κοτόπουλο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
  • 10 ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
  • σουσάμι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Πανάρουμε το κοτόπουλο στο καλαμποκάλευρο.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα προσθέσουμε τις ελιές) και το πιπέρι.
  4. Αφού πάρει ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα). Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C..
  7. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές να πάρουν μία βράση.
  8. Αν η σάλτσα είναι αραιή, την δένουμεΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. με λίγο κορνφλάουρ.
  9. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για το άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3887 Εμφανίσεις σήμερα: 1