Φρέσκες ταλιατέλες με πορτσίνι και κοτόπουλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

για το κοτόπουλο

  • 5 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 40γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 1 φλιτζ. γάλα για να μουλιάσουμε τα μανιτάρια (τα βάζουμε να μουλιάσουν σε γάλα ή κρασί για 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε)
  • 350γρ. καθαρισμένα μανιτάρια φρέσκα (πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά. ή ποικιλία μανιταριών)
  • ¼ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση Sauvignon Blanc)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • ½ κ.σ. κάρυ
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα 
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά.
  2. ΜουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. τα μανιτάρια πορτσίνιΜανιτάρια με έντονο άρωμα. Προέρχονται από την Ιταλία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως αποξηραμένα. στο γάλα για 20 λεπτά.
  3. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά και μόλις θωρακιστεί και το κοτόπουλο, σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε 4 κ.σ. γάλα, από αυτό που μουλιάσαμε τα πορτσίνι.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο.
  5. Γυρνάμε τα μπουτάκια και τα μανιτάρια και προσθέτουμε γάλα ή νερό, αν χρειαστεί.
  6. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο (κάνουμε μια τομή στο πιο χοντρό σημείο και προσέχουμε να είναι λευκή η σάρκα του) και δέσειΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 1 λεπτό να πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
  7. Παράλληλα, βάζουμε νερό σε κατσαρόλα με τη σκόνη σκόρδου και το σαφράνΟι ανθήρες του φυτού κρόκος. Ακριβό, αλλά πολύ εκλεκτό μπαχαρικό. Έχει στιφή, πικάντικη γεύση και χρωματίζει τα φαγητά κίτρινα..
  8. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε αμέσως στο φαγητό μαζί με 4 κουταλιές από το νερό στο οποίο τα βράζαμε, για να συνεχίσουν το βράσιμο μαζί με το κοτόπουλο.
  9. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά έως ότου ομογενοποιηθούν με την σάλτσα. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέραΠαραδοσιακό ελληνικό σκληρό τυρί. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα με μείξη κατσικίσιου σε μικρές ποσότητες. Ωριμάζει για τρεις μήνες και τρώγεται σαν επιτραπέζιο, τριμμένο ή σαγανάκι..
  10. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό για χρώμα και με ένα γενναίο ποτήρι κρασί από αυτό που βάλαμε στο φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο περιέχει βιταμίνη B3, B12 που βοηθούν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών.
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4199 Εμφανίσεις σήμερα: 2