Χωριάτικο κοτόπουλο

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
  • 10 ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
  • σουσάμι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό ή νερό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα για μία ώρα.
  2. Πανάρουμε το κοτόπουλο στο καλαμποκάλευρο.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, αλάτι (όχι πολύ γιατί θα προσθέσουμε τις ελιές) και το πιπέρι.
  4. Αφού πάρει ένα χρυσαφί χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό (τόσο όσο να σκεπάσει τα ¾ του κοτόπουλου στην κατσαρόλα). Κλείνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  6. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο περίπου 30 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  7. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές να πάρουν μία βράση.
  8. Αν η σάλτσα είναι αραιή, την δένουμε με λίγο κορνφλάουρ.
  9. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για το άρωμα.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό λάιμ και τσίλι

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί...

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μαντζουράνα

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου) 6 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε ζάρια 1 κρεμμύδι μεγάλο,...

Λαχανοντολμάδες με γέμιση κοτόπουλου και γαρίδας

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Θαλασσινά, Μαλακόστρακα, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Βαθμός δυσκολίας: δύσκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τους λαχανοντολμάδες 1 λάχανο μέτριου μεγέθους 200γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου...

Κοτόπουλο με ποικιλία μανιταριών

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασί λευκό...

Μαγιάτικο κοτόπουλο

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 10-15 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 2...

Κοτόπουλο κατσαρόλας

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής υλικά για το κοτόπουλο 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό...