Κοτόπουλο με λούντζα και κασκαβάλι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 200γρ. λούντζα καπνιστή
  • 200γρ. κασκαβάλλι (ή άλλο κίτρινο τυρί) τριμμένο
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά
  • 3 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές λωρίδες, καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε στο ταψί. Από πάνω απλώνουμε την λούντζα και το τριμμένο κασκαβάλλι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά μας στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Η λούντζα είναι κυπριακό προϊόν ιταλικής προέλευσης από καπνιστό χοιρινό κρέας. Πρόκειται για αλλαντικό και συνοδεύει πολύ ωραία το επίσης κυπριακό, χαλούμι.
Το κασκαβάλλι είναι παραδοσιακό γαλακτομικό προϊόν και παρασκευάζεαι κυρίως από πρόβειο ή αγελαδινό γάλα. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και συμβάλει στη μείωση της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4359 Εμφανίσεις σήμερα: 0