Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και μπέικον

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σως

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σαλάτα

  • 1 μεγάλη ρίζα μαρούλι σγουρό
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζ. ρόκα ή γλιστρίδα
  • 1 φλιτζ. κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτά μπαστουνάκια και το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. με τα υπόλοιπα υλικά για το κοτόπουλο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και απλώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200οC μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  4. Έπειτα αφού ψηθεί το κοτόπουλο βάζουμε στο ίδιο ταψί το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.] ελαφρά.
  5. Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο και το μπέικον πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  6. Ετοιμάζουμε τη σως, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε μίξερ. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα φιλετάκια κοτόπουλου, το μπέικον, το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., τα κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες., και τη σως. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη και ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4916 Εμφανίσεις σήμερα: 0