Κολοκυθόπιτα με φέτα και δυόσμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. νερό ζεστό
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή 6 κ.σ. ελαιόλαδο(για το άλειμμα των φύλλων)
  • 1 κ.γ. αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 κιλό κολοκύθα (χωρίς τους σπόρους και τη φλούδα)
  • 1 φλιτζ. δυόσμος (φύλλα ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο
  • 3 αυγά
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
  • 1½ φλιτζ. γάλα βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Ποσότητα: 8 άτομα
Μακεδονία (Έδεσσα)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για το ζυμάρι στη λακκούβα. Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη όλα μαζί μέχρι να γίνει απαλή και να ξεκολλάει από το χέρι (ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι). Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτά κομματάκια ή την τρίβουμε στον τρίφτη. Μπλανσάρουμε τα πράσα και έπειτα τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα πράσα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας από την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει και να στεγνώσει. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο που θα καλύπτει το ταψί μας.
  4. Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί αλείφωντας τα μεταξύ τους με βούτυρο. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 7 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την γέμιση πάνω από τα φύλλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190οC. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτά μας για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η γέμιση και το φύλλο να ψηθεί από κάτω και στο πλάι.
Έδεσσα
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Η γλυκιά, κίτρινη κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα είναι ένα είδος κολοκυθιάς. Οι καρποί της είναι έτοιμοι το φθινόπωρο και από αυτή παράγονται διάφορες πίτες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11025 Εμφανίσεις σήμερα: 2