Πίτα με σέσκουλα και βλίτα

Πίτα με σέσκουλα και βλίτα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για το φύλλο

  • 500γρ. περίπου αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • νισεστέ όσο χρειαστεί
  • νερό όσο πάρει να γίνει η ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε σκληρή

για τη γέμιση

  • 2 ματσάκια σέσκουλα
  • 2 ματσάκια βλίτα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • ⅓ φλιτζ. αλεύρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. φέτα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το φύλλο. Διαλύουμε πρώτα τη μαγιά σε λίγο νερό. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νισεστέ. Νερό προσθέτουμε λίγο-λίγο και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θέλουμε να γίνει εύπλαστη, αλλά όχι πολύ μαλακή.
  2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί 45 λεπτά με 1 ώρα.
  3. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη πλένουμε και κόβουμε τα σέσκουλα, τα βλίτα και τα μυρωδικά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα χόρτα, τον άνηθο, το δυόσμο και τα μπαχαρικά. Μόλις μαραθούν τα χόρτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Τρίβουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τα αυγά. Όταν το μείγμα της κατσαρόλας κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα με τα αυγά και ανακατεύουμε μαλακά.
  5. Στη συνέχεια πιάνουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε ελαφρώς και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος λεμονιού).
  6. Έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα, καλύπτοντας τις μπάλες της ζύμης με νισεστέ.
  7.  
  8. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε στον πάτο τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ένα-ένα.
  9. Προσθέτουμε όλο το μίγμα και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
  10. Αν τα φύλλα προεξέχουν έξω από το ταψί τα τυλίγουμε.
  11. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklathina
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 8-10 άτομα

Δες επίσης...

Σπανακοτυρόπιτα με ωμό σπανάκι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη φύλλο 500γρ. αλεύρι περίπου λίγη μαγιά λίγο αλάτι 1κ.σ. ελαιόλαδο 1κ.σ. ξύδι [qtip...

Χορτόπιτα με μυζήθρα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου ½ κιλό λάπαθα (λάπατα) 1 ματσάκι βλίτα...

Χορτόπιτα με φύλλο κρούστας

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες 1 ματσάκι σέσκουλα 1 ματσάκι ρόκα 1 ματσάκι βλίτα 1 φλιτζ. τυρί...

Κολοκυθόπιτα με φέτα και δυόσμο

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 3½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 φλιτζ. νερό ζεστό ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο...

Σπανακόπιτα της μαμάς

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το φύλλο ¾ κιλό αλεύρι 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 ποτήρι του κρασιού λάδι 1 ποτήρι του...

Χορτόπιτα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 400γρ. σπανάκι 300γρ. σέσκουλα 300γρ. ζοχοί 1...