Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτα

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) ή ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας
  • 500γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτας (φρέσκια ή εμπορίου)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, όχι να πάρει χρώμα, ίσα–ίσα να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τον «σπάμε».
  3. Όταν αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου (προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί).
  5. Όταν μαλακώσει ο κιμάς αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  6. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι αφού κρυώσει και ετοιμάζουμε την πίτα μας.
  7. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι και βουτυρώνουμε το ταψί.
  8. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  9. Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  10. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
  11. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  12. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  13. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  14. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  15. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
  16. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 1 πίτα

Δες επίσης...

Πικάντικη πίτσα με κιμά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτσες, Κρέας, Κιμά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 3-4 φλιτζ. αλεύρι 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 φλιτζ. γάλα ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κ.γ....

Κρέπες μπολονέζ

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Κρέπες, Αλμυρές κρέπες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη αλεύρι περίπου 3 κούπες 3 κούπες γάλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη [qtip:μαργαρίνη|Φυτικό...

Κρεμμυδόπιτα με κεφαλοτύρι

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πράσο ψιλοκομμένο...

Κανελόνια με κιμά

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο κανελόνια 300γρ. χυμός ντομάτας 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κ.σ. βούτυρο 1/2 κ.γ. πιπέρι...

Κοτόπιτα με μανιτάρια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.) 1 στήθος κοτόπουλου 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα κομμένα σε...

Μουσακάς με μανιτάρια

Κατηγορία: Λαχανικά, Λαχανικά λαδερά
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το μουσακά 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1½ κιλό μανιτάρια (αγάρικα και πλευρώτους) ελαιόλαδο 1...