Κρέπες μπολονέζ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 400γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200γρ. ντομάτες κονκασέ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ρίγανη
  • 2 κ.σ. γκούντα τριμμένο
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τον κιμά

  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο multi.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να τον «σπάσουμε» και να τσιγαριστείΣε δυνατή φωτιά δίνω σε τρόφιμο χρώμα, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. ομοιόμορφα (τον «σπάμε» με σύρμα για να γίνει μικρά μικρά μπιλάκια).
  4. Αφού σοταριστείΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. παντού ο κιμάς, ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε σε μέτρια φωτια να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου 1 ώρα.
  5. Αν τελειώσουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα.
  6. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μπαχαρικά κατά βούληση.
  7. Έπειτα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.

για το φινάλε

  1. Βουτυρώνουμε με 2 κ.σ. βούτυρο το ταψί.
  2. Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε κλείνοντας τες στις άκρες για να μη χυθεί ο κιμάς.
  3. Βάζουμε μέσα στο ταψί τις κρέπες και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με γκούντα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  4. Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11929 Εμφανίσεις σήμερα: 0