Κανελόνια με κιμά

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 300γρ. χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • νερό

Υλικά για τη σάλτσα με κιμά:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του κιμά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον ''σπάμε''.
  2. Όταν πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι.
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμος, αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  5. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Αναμιγνύουμε στη ντομάτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε τα κανελόνια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται εντελώς τα κανελόνια.
  7. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Πυρέξ, Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν προτιμάτε τα κανελόνια πολύ μαλακά, τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε.