Κανελόνια με κιμά

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Πυρέξ, Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 300γρ. χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • νερό

Υλικά για τη σάλτσα με κιμά:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του κιμά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον ''σπάμε''.
  2. Όταν πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι.
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμος, αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  5. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Αναμιγνύουμε στη ντομάτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε τα κανελόνια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται εντελώς τα κανελόνια.
  7. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Πώς διατηρούμε τον κιμά στην κατάψυξη;

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη.

Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου. 

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν προτιμάτε τα κανελόνια πολύ μαλακά, τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε.

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Λαζάνια με κιμά Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κεφαλοτύρι, Τυρί (όλα τα είδη), Κιμάς, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Άχνη - Ζάχαρη, Κανέλα, Αλάτι, Πιπέρι
Μουσακάς με τζίτι Κιμάς, Μελιτζάνα, Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Μαϊντανός, Φρυγανιά, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Λεμόνι, Άχνη - Ζάχαρη, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Παστίτσιο λαχανικών Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Μελιτζάνα, Κολοκυθάκι, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κεφαλοτύρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Άχνη - Ζάχαρη, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κιμάς, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, Κεφαλοτύρι, Γάλα, Βούτυρο, Αλεύρι, Αυγό, Μοσχοκάρυδο, Μπαχάρι, Τυρί (όλα τα είδη)
Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κοτόπουλο, Σπανάκι, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Βασιλικός, Μαϊντανός, Κεφαλοτύρι, Γραβιέρα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Αλάτι, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη), Άχνη - Ζάχαρη
Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και φέτα Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κεφαλοτύρι, Τυρί (όλα τα είδη), Πιπέρι, Κανέλα, Αλάτι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Σπανάκι, Κρεμμύδι ξερό, Κρεμμύδι φρέσκο, Φέτα, Μοσχοκάρυδο, Άχνη - Ζάχαρη
Ιταλικό Παστίτσιο Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κιμάς, Ντομάτα - Ντοματίνια, Βασιλικός, Μαϊντανός, Σκόρδο, Μοτσαρέλα, Πεκορίνο, Φρυγανιά, Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Τυρί (όλα τα είδη)
Μοσχάρι γιουβέτσι Κρέας μοσχαρίσιο, Κριθαράκι, Κεφαλοτύρι, Κρεμμύδι ξερό, Πράσο, Σκόρδο, Κρασί λευκό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Άχνη - Ζάχαρη, Κανέλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Τυρί (όλα τα είδη)
Πικάντικη πίτσα με κιμά Αλεύρι, Μαγιά, Γάλα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Άχνη - Ζάχαρη, Κιμάς, Κεφαλοτύρι, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρεμμύδι ξερό, Μοσχοκάρυδο, Κανέλα, Ρίγανη, Πιπέρι, Τυρί (όλα τα είδη), Φέτα, Γκούντα, Βασιλικός
Λιγκουίνι με θαλασσινά στο φούρνο Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Μύδια, Θράψαλα, Γαρίδες, Πιπεριά, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Αλάτι, Πιπέρι