Κανελόνια με κιμά

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 300γρ. χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • νερό

Υλικά για τη σάλτσα με κιμά:

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του κιμά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον ''σπάμε''.
  2. Όταν πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι.
  3. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμος, αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  5. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Αναμιγνύουμε στη ντομάτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύρι και περιχύνουμε τα κανελόνια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται εντελώς τα κανελόνια.
  7. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν προτιμάτε τα κανελόνια πολύ μαλακά, τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Πυρέξ, Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 6 άτομα

Δες επίσης...

Παστίτσιο λαχανικών

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο μακαρόνι Νο2 (500γρ.) 1 μελιτζάνα κομμένη σε ζάρια 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ζάρια 2 πιπεριές...

Λαζάνια με κιμά

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο λαζάνια ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 2 κρεμμύδια...

Μουσακάς με τζίτι

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο τζίτι ή ζίτι (μακαρόνια Νο2, 500γρ.) 400γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος, χοιρινός) 750γρ. μελιτζάνες...

Παστίτσιο με σπιτική μπεσαμέλ

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη βάση 500γρ. μακαρόνια Νο2 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 500γρ.κιμάς ανάμεικτος 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο...

Πένες με σπανάκι και κοτόπουλο

Κατηγορία: Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Μέτρια
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 πακέτο πένες ( 500γρ.) ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας 2 φιλέτα κοτόπουλο 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο...

Κανελόνια με σπανάκι και φέτα

Κατηγορία: Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Ζυμαρικά φούρνου
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τα κανελόνια 1 πακέτο κανελόνια 700γρ. σπανάκι 200γρ. σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι ξερό 2-3...