Πικάντικη πίτσα με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τον κιμά

  • 400γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200γρ. ντομάτες κονκασέ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την πίτσα

  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος για το σερβίρισμα
cookon
Ποσότητα: 1 ταψί

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα με κιμά.
  3. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο multi. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να τον «σπάσουμε» και να τσιγαριστεί ομοιόμορφα.
  4. Αφού σοταριστεί παντού ο κιμάς, ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτια να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για περίπου 1 ώρα. Αν τελειώσουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα.
  5. Έπειτα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
  6. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί και «ανοίγουμε» τη ζύμη.
  7. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα κιμά και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
  8. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο αποξηραμένο βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος..

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6482 Εμφανίσεις σήμερα: 3