Κανελόνια με κιμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 300γρ. χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • νερό

για τη σάλτσα με κιμά:

  • 750γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
cooklathina
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του κιμά. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, να γυαλίσει όχι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον ''σπάμε''.
  2. Όταν πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την κανέλα, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 30 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμος, αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  5. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε στο ταψί.
  6. Αναμιγνύουμε στη ντομάτα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και περιχύνουμε τα κανελόνια. Συμπληρώνουμε με ζεστό νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζονται εντελώς τα κανελόνια.
  7. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, χαμηλώνοντας το φούρνο.
  8. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
  9. Σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν προτιμάτε τα κανελόνια πολύ μαλακά, τα βράζετε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Στη συνέχεια, τα γεμίζετε.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11504 Εμφανίσεις σήμερα: 1