Καρυδόπιτα με ταχίνι και σοκολάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • ¾ φλιτζ. ταχίνι
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. χυμός πορτοκάλι (φρέσκο)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
  • 1 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 1½ φλιτζ. καρυδόψυχα (χοντροκοπανισμένη)
  • 1 φλιτζ. τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 4 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 250γρ. κουβερτούρα
cooklila
Ποσότητα: 10 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Με μίξερ χτυπάμε το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα, εναλλάξ τα υγρά με τα στερεά. Προσέχουμε ο χυμός πορτοκαλιού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρά χλιαρός. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30 λεπτά περίπου. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί

    1. Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε μικρότερα σκεύη (πχ. φόρμες , μπασίνες κ.ά.), με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού.

    2. Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. την κουβερτούρα. Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα την περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα.

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...
Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8289 Εμφανίσεις σήμερα: 1