Πεντανόστιμα μελομακάρονα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα για το σερβίρισμα

για το σιρόπι

  • 400ml νερό
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 350γρ. μέλι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 50 τεμ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά της συνταγής σε μια μπασίνα και τα στέρεα σε άλλη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τα στέρεα υλικά στα υγρά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 με 30 λεπτά.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για τρία λεπτά απο την ώρα που θα πάρουν βράση. Ξαφρίζουμε και έπειτα βουτάμε τα μελομακάρονα για 2 λεπτά μέσα στο σιρόπι. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα τα βουτάμε για 3 λεπτά. Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε χωρίς να πάρει βράση. Τα μελομακάρονα πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό. Εναλλακτικά, μπορούμε να σιροπιάσουμε τα ζεστά μελομακάρονα σε κρύο σιρόπι. Σε αυτή την περίπτωση θα τα αφήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι.
  4. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με καρύδι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 14126 Εμφανίσεις σήμερα: 0