Μελομακάρονα από την Σμύρνη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα μελομακάρονα

  • 2 φλιτζ. λάδι
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. μπύρα ζεστή χωρίς αφρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανελογαρίφαλο (⅓ γαρίφαλο και ⅔ κανέλα)
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)

για το σιρόπι

  • 1 φλιτζ.μέλι
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • τριμμένα καρύδια για το σερβίρισμα
eftychia
Ποσότητα: 50 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα εκτός απο το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε (τόσο όσο χρειάζεται για να ανακατευτούν τα υλικά). Αποφεύγουμε το πολύ ζύμωμα γιατί σκληραίνουν τα μελομακάρονα.
  2. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι, απλά για να σχεδιαστούν τρυπούλες και να τραβήξουν καλύτερα μετά το σιρόπι.
  3. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160οC. Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  4. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και τα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μέχρι να δέσουνΚάνω ένα ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.. Μόλις βγουν τα μελομακάρονα, και όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
  5. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10680 Εμφανίσεις σήμερα: 1