Χταπόδι με αγκινάρες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 12 αγκινάρες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό κομμάτι)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • 5-6 κόκκοι πιπέρι
  • πιπέρι μαύρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. μαζί με το ξύδι, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους πιπεριού και 1 ποτήρι κρύο νερό για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία. Ελέγχουμε τα υγρά αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
  2. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί του. Το κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε κι αυτές.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι, το καρότο, το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από το χταπόδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και μόλις πάρει βράση το φαγητό πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Αφήνουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Αν θέλουμε δεμένη σάλτσα στο φαγητό, χτυπάμε το λεμόνι με 1 κουταλιά κορν φλάουρ και το προσθέτουμε έτσι στο φαγητό.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3669 Εμφανίσεις σήμερα: 5