Ριγκατόνι με θράψαλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4-5 ντομάτες ώριμες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
  • 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή και τη φρέσκια ντομάτα, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό.
  4. Παράλληλα, βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσει. Αλατίζουμε το νερό μόλις πάρει βράση και προσθέτουμε τα ριγκατόνι. Τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο αλλά κρατάμε και μερικές κουταλιές νερό.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά τα θράψαλα, προσθέτουμε τα ριγκατόνι και το νερό που κρατήσαμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό ανακατευτούμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4419 Εμφανίσεις σήμερα: 0