Σουπιές με χόρτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό σουπιές
  • 500γρ. σπανάκι
  • 700γρ. σέσκουλα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 20 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα. Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και...
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.   

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι. Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10297 Εμφανίσεις σήμερα: 0