Χταπόδι κρασάτο με πιλάφι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 400γρ. ντομάτες φρέσκιες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για μισή ώρα περίπου και το κόβουμε σε μπουκιές.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί.
  9. Προσθέτουμε το ρύζι και 2 ½ φλιτζάνια νερό.
  10. Ψήνουμε το φαγητό μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
  11. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 20794 Εμφανίσεις σήμερα: 2