Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
Χταπόδι κρασάτο με πιλάφι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
- 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 400γρ. ντομάτες φρέσκιες
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 σφηνοπότηρο ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για μισή ώρα περίπου και το κόβουμε σε μπουκιές.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το ρύζι και 2 ½ φλιτζάνια νερό.
- Ψήνουμε το φαγητό μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 27765
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο