Γλυκό βερίκοκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό βερίκοκα μπεμπέκου (σφιχτά)
  • 1200γρ. ζάχαρη
  • 360ml νερό
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα (προαιρετικά)
  • ασβεστόνερο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με ένα βελονάκι ή ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τα κουκούτσια αλλά δεν τα πετάμε. (Τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε λικέρ βερίκοκο ή για να τα προσθέσουμε σε κάποια μαρμελάδα που φτιάχνουμε για να πήξει πιο εύκολα.)
  2. Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τη φλούδα και τα βάζουμε στο ασβεστόνερο για 2 ώρες. Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά τα φρούτα και τα σκουπίζουμε καλά με πετσέτα. Αν θέλουμε μπορούμε σε αυτή τη φάση να βάλουμε στη θέση του κουκουτσιού ένα αμυγδαλάκι.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μαζί με το νερό για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και βράζουμε για 4 λεπτά αυστηρά από την ώρα που θα πάρει βράση. Όση ώρα βράζουν αφαιρούμε τυχόν αφρούς από την επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μια νύχτα (ή 7 ώρες).
  4. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε τα βερίκοκα από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ξαναβράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση. Όταν δέσει το σιρόπι προσθέτουμε τα βερίκοκα. Δίνουμε μια βράση 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Γεμίζουμε εντελώς τα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν διατηρούμε σε σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. Αν περισσέψει σιρόπι το βάζουμε κι αυτό σε βάζο και το διατηρούμε για να αρωματίσουμε γλυκά, τσάι ή ένα παγωτό βανίλια το καλοκαίρι.

Σχόλια

Από τον σοφια την ημ/νία 05/27/2017 - 11:17
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΕΦΤΕΙΑΞΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2789 Εμφανίσεις σήμερα: 0