Φοκάτσια με παπαρουνόσπορο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τη φοκάτσια

  • 1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. μαγιά νωπή
  • 600ml νερό
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλάτι χονδρό
  • 3 κ.σ. παπαρουνόσπορος

για την επάλειψη

  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ταψί

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με μπράτσο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
  3. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι ώστε ναέχει πάχος ενός δάχτυλου, όπως η λαγάνα.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει τόσο όσο να διπλασιαστεί το ζυμάρι.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  6. Ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη όλα μαζί και περιχύνουμε με αυτά τη φοκάτσια μας.
  7. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι και παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια.

Αυτό το ήξερες

Ψωμί με παπαρουνόσπορο έτρωγαν από την αρχαιότητα οι Έλληνες. Σύμφωνα με την μυθολογία, "η παπαρούνα η ροιάς", γνωστή στην Κρήτη και ως κουτσουνάδα, σχετίζεται με θεά Δήμητρα, τη θεά της γονιμότητας...
Ο παπαρουνόσπορος είναι γνωστός από την αρχαιότητα για τις υπνωτικές και ναρκωτικές του ιδιότητες. Έχει ιδιότητες αναλγητικές, διαλυτικές, κατασταλτικές και καταπραϋντικές για το νευρικού και μυϊκό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4450 Εμφανίσεις σήμερα: 1