Η ιστορία του παπαρουνόσπορου

Ψωμί με παπαρουνόσπορο έτρωγαν από την αρχαιότητα οι Έλληνες. Σύμφωνα με την μυθολογία, "η παπαρούνα η ροιάς", γνωστή στην Κρήτη και ως κουτσουνάδα, σχετίζεται με θεά Δήμητρα, τη θεά της γονιμότητας και της γεωργίας.

Σχετικές συνταγές

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ψωμί
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη ¾ κούπας χλιαρό νερό 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μαλακό) 1½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης 1 μαγιά 2 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη...
Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ψωμί
Δυσκολία: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη φοκάτσια 1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40γρ. μαγιά νωπή 600ml νερό 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. αλάτι χονδρό 3 κ.σ....