Φοκάτσια
Υλικά συνταγής
για τη φοκάτσια
- 1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 40γρ. μαγιά νωπή
- 600ml νερό
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλάτι χονδρό
για την επάλειψη
- 1 ποτήρι νερό
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. αποξηραμένος (προαιρετικά)
Διαδικασία συνταγής
- Σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με μπράτσο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την φοκάτσια εκτός από το αλάτι. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
- Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος ενός δάχτυλου, όπως κάνουμε με τη λαγάνα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει τόσο όσο να διπλασιαστεί το ζυμάρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη όλα μαζί και περιχύνουμε με αυτά τη φοκάτσια μας.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια.
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας προαιρετικά με δυόσμο.
Ιτάλια
Ευρώπη
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4581
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο