Φοκάτσια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη φοκάτσια

  • 1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40γρ. μαγιά νωπή
  • 600ml νερό
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλάτι χονδρό

για την επάλειψη

  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. αποξηραμένος (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ταψί
Ευρώπη (Ιτάλια)

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με μπράτσο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την φοκάτσια εκτός από το αλάτι. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.
  2. Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και απλώνουμε μέσα το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος ενός δάχτυλου, όπως κάνουμε με τη λαγάνα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει τόσο όσο να διπλασιαστεί το ζυμάρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για την επάλειψη όλα μαζί και περιχύνουμε με αυτά τη φοκάτσια μας.
  5. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα η επιφάνεια.
  6. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας προαιρετικά με δυόσμο.
Ιτάλια
Ευρώπη

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3367 Εμφανίσεις σήμερα: 3