Τυρόψωμο με κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό (περίπου)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. φέτα κατσικίσια
  • 1 αυγό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπασίνα ή μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  2. Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και το προσθέτουμε κι αυτό στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  3. Αλείφουμε με λιγο λάδι ένα σκεύος και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  4. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., το σκόρδο, τη ρίγανη, τις πιπεριές και το πιπέρι. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει κι άλλο η ζύμη.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε το τυρόψωμο. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4107 Εμφανίσεις σήμερα: 0