Φακόρυζο με καστανό ρύζι και ελιές

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. φακές
  • 1 φλιτζ. καστανό ρύζι
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 20 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 8-10 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 1 φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • πιπέρι καγιέν κατά βούληση
  • αλάτι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε το ρύζι για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα..
  2. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και 2 φλιτζάνια νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μείνει με λίγο νεράκι.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά το ρύζι.
  4. Παράλληλα, σε κοχλάζον αλατισμένο νερό προσθέτουμε το κάρυ και βράζουμε τις φακές για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι). Τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο ρύζι.
  5. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τον δυόσμο, το πιπέρι καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό. και προαιρετικά αλάτι. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο επιλέον ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10289 Εμφανίσεις σήμερα: 2