Φακές σούπα με κάρυ και λιαστές ντομάτες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή κόκκινη πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. κοφτή κάρυ
  • 8-10 λιαστές ντομάτες
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό τις φακές να βράσουν. Από την ώρα που παίρνουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το νερό. Διαλύουμε σε μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
  2. Γεμίζουμε τη κατσαρόλα μας με ζεστό νερό, να είναι το νερό περίπου 2 δάχτυλα πάνω από τις φακές.
  3. Βάζουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις λιαστές ντομάτες.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση και κατεβάζουμε το μάτι στο μισό.
  5. Δοκιμάζουμε σε περίπου μισή ώρα, όταν οι φακές έχουν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο πιάτο όταν σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Αυτό το ήξερες

Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6399 Εμφανίσεις σήμερα: 0