Τηγανιά Σικελίας

Τηγανιά Σικελίας

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για την τηγανιά

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμα)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Διαδικασία συνταγής

  1. Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookefi
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Προέλευση: Ευρώπη (Ιταλία)

Δες επίσης...

Ψαρονέφρι σε σάλτσα μανιταριών

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινά φιλετάκια κομμένα σε φέτες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. κορνφλάουρ 1 κ.σ. σόγια σως 1 κ.σ...

Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα στη γάστρα

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για το μπούτι 2 κιλά μπούτι χοιρινό (ολόκληρο) 6 κυδώνια κομμένα στα 4 15 δαμάσκηνα αποξηραμένα 1...

Τηγανιά με μαύρη μπύρα

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινή τηγανιά 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο...

Μπριζόλες χοιρινές λαιμού με μανιτάρια

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μπριζόλες χοιρινές λαιμού 200γρ. μανιτάρια αγάρικα κομμένα στα 4 2 μανιτάρια πορτομπέλο σε φέτες 2...

Χοιρινό με ανάμεικτα λαχανικά

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα...

Μπριζόλες κρασάτες με μανιτάρια

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 μπριζόλες χοιρινές 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ½ ποτήρι κρασί...