Τηγανιά Σικελίας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την τηγανιά

  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του.)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Ευρώπη (Ιταλία)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
  6. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
  7. Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.
Ιταλία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί αεροστεγώς τυλιγμένο στην κατάψυξη εώς και τρεις μήνες.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν το κρέας δεν μαλακώνει, προσθέτουμε ακόμη 1 φλιτζ. ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 24164 Εμφανίσεις σήμερα: 5