Ψαρονέφρι σε σάλτσα μανιταριών

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινά φιλετάκια κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μανιτάρια αγάρικα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα πανάρουμεΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.τ.λ. από αυγό χτυπημένο και από τριμμένη φρυγανιά. στο κορνφλάουρ. Τα τινάζουμε και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά.
  3. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το κονιάκ. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τη σόγια σως, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στα μανιτάρια τα φιλετάκια. Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3677 Εμφανίσεις σήμερα: 4