Θράψαλα με σπανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.1 (9 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό θράψαλα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο (ή κατεψυγμένο)
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 80ml λευκό κρασί
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα θράψαλα και τα κρεμμύδια για 3–4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα και εν συνεχεία προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Γυρνάμε το σπανάκι μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. και να μειωθεί ο όγκος του.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2–3 λεπτά βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και λίγο νερό (1 ποτηράκι του καφέ). Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Δεν ρίχνουμε άλλα υγρά αλλά παρακολουθούμε το φαγητό και αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε.

 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15106 Εμφανίσεις σήμερα: 2