Κριθαρότο με καλαμαράκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 500γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 250γρ. κριθαράκι
  • 750γρ. ζωμός λαχανικών
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο στη μέση και σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο σε φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. γεμάτη ταχίνι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Βάζουμε μια πλασοτέ κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το καρότο. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για περίπου 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα.
  2. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κόκαλο και τα τρυπάμε ελαφρώς κάτω κάτω. Τα πλένουμε εσωτερικά με τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια. Τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το χυμό λεμονιού και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να ρουφήξει το κριθαράκι τον ζωμό πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  6. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνηθο, το πιπέρι και το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία.. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Σχόλια

Από τον Κωστής ΣΤΕΦΑΝΟΥ την ημ/νία 04/08/2019 - 12:48
Μπράβο σας. Αντιγράψατε με μικρές παραλλαγές, για ξεκάρφωμα, την Αγιορείτικη συνταγή του μοναχού Επιφάνειου και δεν αναφέρετε το που τη βρήκατε.
Από τον cooklila την ημ/νία 04/08/2019 - 15:23
Καλή προσπάθεια, αλλά τώρα θα πρέπει να μας πείτε από πού πήραμε και τις υπόλοιπες 2480 συνταγές μας!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4542 Εμφανίσεις σήμερα: 2