Τα καλαμαράκια αποτελούν πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και Ω3 λιπαρών οξέων.
Είναι πλούσια σε χαλκό, φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση θαλασσινών θεωρείται πως...
Καλαμάρια με ρύζι μπασμάτι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, μέτρια, καθαρισμένα
- 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
- ¼ φλιτζ. ούζο ή τσίπουρο
- 1 φλιτζ. ντομάτες τριμμένες
- 4½ φλιτζ. ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκκαλο, τα τρυπάμε στο κάτω μέρος και τα πλένουμε πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Κόβουμε τα καλαμάρια σε φέτες και τα πλοκάμια τους σε 2-3 κομμάτια. Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα ή φαρδύ και βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμάρι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 1-2 λεπτά να αλλάξει χρώμα.
- Ξεπλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το ούζο ή το τσίπουρο. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
- Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να σταθεί το φαγητό με κλειστό το καπάκι και να τραβήξει τα υγρά του. Πριν το σερβίρισμα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αφρατέψει το ρύζι.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι μπασμάτι προέρχεται από την Ινδία και του ταιριάζει το μαγείρεμα με μπαχαρικά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25328
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο