Σουπιές με σπανάκι

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.