Σουπιές με σπανάκι

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Μέτρια
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες (κρατάμε το μελάνι τους και το προσθέτουμε στο τέλος ή το κρατάμε για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά με αυτό).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  6. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες;

Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων

Οι σουπιές είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και αμινοξέων, τα οποία συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.

Επίσης, οι σουπιές είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α, βιταμίνης C και φυλλικού οξέως.

Μας δίνουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, ασβεστείου και φώσφορου, γι' αυτό και στη νηστεία είναι πάντα παρούσες στο τραπέζι μας.

Σπανάκι: ευεργετικές ιδιότητες

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των οστών. Επίσης, εμφανίζει ισχυρή αντικαρκινική δράση, λόγω της υπάρξης των φλαβονοειδών.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Συμμετέχεις και εσύ...

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν αγοράσουμε φρέσκιες σουπιές, για να τις καθαρίσουμε πρέπει να βγάλουμε το κόκαλο από την ράχη τους, την πέτσα, τα εντόσθια και το σακουλάκι με το μελάνι Οι κατεψυγμένες αναφέρουν αν είναι καθαρισμένες στην συσκευασία.

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Σουπιές με ελιές και μάραθο Σουπιά, Μάραθος, Ελιές, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Άχνη - Ζάχαρη, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Σουπιές γιαχνί Σουπιά, Κρεμμύδι ξερό, Ντομάτα - Ντοματίνια, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Λεμόνι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι, Μπαχάρι
Θαλασσινά γιαχνί Σουπιά, Καλαμαράκια, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Σουπιές γιαχνί με κοφτό μακαρονάκι Σουπιά, Μακαρόνια - Ζυμαρικά, Κρεμμύδι φρέσκο, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι, Δάφνη
Καλαμαράκια με πατάτες γιαχνί Καλαμαράκια, Πατάτες, Κρεμμύδι ξερό, Βασιλικός, Σκόρδο, Μαϊντανός, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Χταπόδι κρασάτο με πιλάφι Χταπόδι, Ρύζι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Κρασί λευκό, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι
Θράψαλα με πιλάφι Θράψαλα, Ρύζι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Κρασί κόκκινο, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι
Χταπόδι γιαχνί Χταπόδι, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Κρασί λευκό, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι, Μπαχάρι
Καλαμαράκια γιαχνί Καλαμαράκια, Κρεμμύδι ξερό, Σκόρδο, Μαϊντανός, Βασιλικός, Ντομάτα - Ντοματίνια, Λεμόνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι
Σουπιές στιφάδο Σουπιά, Κρεμμυδάκια στιφάδο, Σκόρδο, Ντομάτα - Ντοματίνια, Ξύδι - Βαλσάμικο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Δάφνη, Μπαχάρι, Αλάτι, Πιπέρι