Θράψαλα γιαχνί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
  • 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
  • 1 πιπεριά πράσινη λιωμένη στο μούλτι
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8437 Εμφανίσεις σήμερα: 5