Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.
  Θράψαλα γιαχνί
Υλικά συνταγής
- 700γρ. θράψαλα σε ροδέλες
 - 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 - 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 - 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
 - 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι
 - 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μούλτι
 - 1 πιπεριά πράσινη λιωμένη στο μούλτι
 - 1 καρότο τριμμένο
 - 1 λεμόνι (ο χυμός του)
 - ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 1-2 φύλλα δάφνης
 - 4-5 κόκκοι μπαχάρι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το λεμόνι.
 - Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
 - Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
 - Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 43714 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        
        





Νέο σχόλιο